• slider

  Welkom op de site van jongenschiro Balegem

Chirovrienden,

Intussen zijn we alweer enkele weken van start gegaan om terug in ons Chiro-ritme te komen. Binnenkort beginnen we echter officieel aan het nieuwe Chirojaar. Op zondag 22 september is er namelijk OVERGANG. Dat betekent een hele dag Chiro, joepie!

Hoe gaat die dag juist verlopen?

 • 8u55 Aanmelden

  Je gaat bij de leider van jouw afdeling aan de tafel om even te zeggen dat je er bent en je geeft jouw centjes aan hem zodat deze zeker niet verloren gaan.

 • 9u Openingsformatie

  Je komt te weten welke leiders de leidingsploeg zullen verlaten of toch als ze erin slagen om al hun afscheidsopdrachten te volbrengen.

 • 9u15 - 12u15

  Zoek samen met je afdeling uit wie je nieuwe leiders zijn in een groot groepsspel.

 • 12u30 - 14u middagmaal

  De kookploeg van het kamp heeft al de hele voormiddag in de keuken van het parochiecentrum staan koken. Tijd om deze heerlijke warme maaltijd te verorberen.

 • 14u - 16u30 Chiro

  Voor de allereerste keer kan je met je nieuwe leiding een leuk spel spelen. Net zoals we dat op alle andere zondagen doen.

 • 16u30 - 17u Leidersvoorstelling

  We nodigen alle ouders uit om te komen kijken wie nu bij welke afdeling staat met een korte voorstelling. We nemen ook afscheid van de leiding die stopt. Daarna kan iedereen nog even napraten en kennis maken met de nieuwe leiding van je zoon.

Moet ik de hele dag komen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Uit ervaring weten we ook dat sommige kinderen (zeker nieuwe ribbeltjes) niet goed tegen de drukte kunnen tijdens het voormiddagspel (groepsspel). Kinderen die hier niet zo goed mee om kunnen mogen altijd om 14u aansluiten zoals een normale Chironamiddag.

Wat kost dat?

Wie een hele dag komt mee spelen betaald €5 voor soep, warme maaltijd en drankje in de namiddag. Wie enkel in de namiddag komt betaald de normale 50 cent voor zijn drankje.

Moet ik inschrijven?

Nee, dat is niet nodig. Uit ervaring weten we al hoeveel chiromannen we mogen verwachten.

Sinds dit jaar werken we met online formulier om in te schrijven voor het nieuwe chirowerkjaar. Als je dit nog niet gedaan hebt, kan dit via deze link. Na overgang komt de leiding, net zoals vroeger, aan huis met een geprinte versie van wat je invulde in het onlineformulier. Zo zijn we helemaal zeker dat alles klopt en dat we de ouders van onze leden kennen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro en wordt via overschrijving geregeld op rekeningnummer BE29 1030 4290 2764 (vergeet niet om de naam en eventueel afdeling van jouw kind te vermelden). Deze info krijg je ook nog eens als de leiding officieel komt inschrijven.


Vele Chirogroeten,

De Leiding