Wat is chiro?

Chiro is een jeugdbeweging voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Chiro is de grootste jeugdbeweging van België met 921 Chirogroepen die samen meer dan 112 000 leden hebben.

Minimumleeftijd

Voor het werkjaar 2022-2023 kunnen enkel kinderen geboren in of voor 2016 aangesloten worden. Kinderen die niet aan die leeftijdsgrens voldoen, kunnen wij helaas niet verzekeren.

Bivak

Elk jaar trekken wij van 11 juli tot 21 juli op kamp. Deze data zijn vast. Dit jaar kon je ons vinden in Oudsbergen. In het voorjaar houden we ook nog een infoavond voor het kamp. Dan krijg je van ons alle uitleg die je nodig hebt.

Hoe ziet een chirodag er uit?

Een Chirozondag start om stipt om 14u met een openingsformatie. Eerst betaalt iedereen €0,5 voor het 4-uurtje en daarna gaat iedereen een toffe namiddag beleven met zijn afdeling. De activiteiten kunnen doorgaan op ons terrein, op het speelplein, in het bos...

Iedere afdeling heeft zijn eigen lokaal waar het warm en droog is.

Iedere zondag voorzien wij een 4-uurtje. Dat is een drankje om er weer tegen te kunnen. Wie water wenst te drinken moet natuurlijk geen €0,5 meebrengen. Uiteraard kan er ook de hele middag door water gedronken worden.

Om 17u stoppen de activiteiten en start de slotformatie. Eén gelukkige afdeling mag de kreet roepen. Rond 17u05 vertrekt iedereen huiswaarts en start de leiding met opruimen en poetsen.

De kerels en Aspi's hebben Chiro tot 18u. In dat laatste uur kunnen ze nog een spel spelen of wat nakaarten over de dag.

Jongenschiro Balegem

Jongenschiro Balegem bestaat al sinds 1940 en is sinds 1953 non-stop actief in Balegem. De Chiro heeft iets meer dan 120 leden, 22 leiders, 2 volwassen begeleiders en 1 proost. De Chirolokalen vind je in de poststraat aan het parochiaal centrum. Onze lokalen zijn zeer goed en veilig te bereiken te voet, met de fiets of met de auto. Voor de fietsers is er een ruime fietsenstalling. Ons adres is poststraat 48b, 9860 Balegem.

De leden worden verdeeld over 6 afdelingen. Bij elke afdeling staan er 3 tot 5 enthousiaste leiders.

Is er elke zondag chiro?

Helaas niet. We streven er naar om elke zondag Chiro te geven, maar dat lukt niet altijd. Zo zijn we onder andere gesloten in de zomervakantie en in de examenperiodes. Maar we proberen er dan voor te zorgen dat oud-leiders het even overnemen. De data waarop er Chiro is vind je op onze kalender.

Chiro, wat kost dat?

Wij proberen de prijs van onze activiteiten zo veel als mogelijk te drukken. Daarvoor organiseren wij tal van acties. Maar met die opbrengst kunnen wij niet alle kosten dekken.

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten.

  • Inschrijvingsgeld: €30
  • 4-uurtje op zondag: €0,5
  • Bivak: €165 (richtprijs)
  • Weekend met afdeling: €30 (richtprijs)

Hoe inschrijven?

Kom op zondag tegen kwart voor 2 naar de Chiro en breng volgende gegevens mee:

  • naam, voornaam en geboortedatum van het kind
  • telefoonnummer en emailadres van één van de ouders

Op dat moment schrijven we je in en ben je verzekerd. Vanaf dan kan je gedurende 3 opeenvolgende zondagen proberen. Als je dan beslist om te blijven, word je definitief ingeschreven. Indien je vindt dat het toch niets voor jou is, kan je kosteloos uitschrijven.

Nog vragen?

Stel ze ons gerust elke zondag aan de poort of via jongenschirobalegem@gmail.com.